Encara no

by

De veritat ens pensàvem que al Declaració d’Independència aniria així.

Confesso que no.

Acabat el discurs del Molt Honorable Puigdemont una sensació d’incertesa, de no saber ben bé el que havia dit. Va recórrer pel cos de molta gent.

En un minut, sense l’èpica recomanable en aquesta mena de  moments històrics el President havia dit que sí, que proclamava la república però que suspenia la seva efectivitat i la implementació real i pràctica de la independència.

Iceta  – que va fer va una intervenció excel·lent des d’un punt de vista parlamentari, t’agradi o no el que va dir- ja li va dir que no podia suspendre allò que el Parlament no havia proclamat.

I el mateix Iceta feia notar que el President havia llegit un article ( el 4) de la llei del referèndum ometent allò de que la Sindicatura Electoral havia d’haver proclamat els resultat.

  1. Si en el recompte dels vots vàlidament emesos n’hi ha més d’afirmatius que de negatius, el resultat implica la independència de Catalunya. A aquest efecte, el Parlament de Catalunya, dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats oficials per la Sindicatura Electoral, celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, concretar els seus efectes i iniciar el procés constituent.

I el resultat per raons diverses , la més important la seva dissolució a rel de l’amenaça és que el recompte el va proclamar el govern.

Jutge i part? Ai….

Perquè se suposa que per proclamar la independència alguna votació cal fer  al Parlament oi?.

I la proclamació es fa després amb la signatura d‘un document? Crec que  el document no deixa de ser una cop més un cop d’efecte, una fotografia que satisfarà a alguns però que no significa a efectes legals i pràctics res de res.

I encara en al declaració em sembla petulant i a més incert encapçalar dient DECLARACIÓ DELS REPRESENTANTS DE CATALUNYA, no negarem la representació dels que firmen , però no són la totalitat de Catalunya, perquè n’hi ha forces més que també són representants de Catalunya que no han signat al declaració.

Comencen malament la república si a ens atorguem tota la representació.

Una sessió parlamentària estranya. Tan estranya que ni el mateix President va replicar als grups de l’oposició.

La compareixença  ja amb una hora de retard feia pensar que la dissensions començaven en el camp sobiranista.

El discurs del President  més aviat tebi, va deixar l’èpica d’altres vegades i va anar de cara al pragmatisme sabent que se l’escoltava més fora d’aquí que aquí mateix.

En 40 segons ho deixa clar. Sí, però m’aturo i crido a la mediació.

Sap Puigdemont que la valoració dels resultats del referèndum és poc convincent, ja saben que la brutalitat de la repressió va deixar algunes incògnites però els mateixos observadors internacionals deien que : El referèndum no compleix els estàndards internacionals, i no ho fa per la repressió exercida sobre la jornada i també , però, per no seguir la llei del referèndum en al seva literalitat.

En fi fos com fos passar de l’eufòria a un cert desconcert i desassossec en sentir que es suspenia l’aplicació  de la declaració d’independència no va agradar gens.

Confusió, desconcert , però tampoc cal esquinçar-se les vestits , això encara no ha acabat i Puigdemont potser ha fet una filigrana  , arriscada , previsible després de les pressions rebudes.

L’escenificació posterior amb la signatura d’aquesta mena de declaració d’independència té per això  un valor pal·liatiu de la decepció generada en molta de la gent que aquets dies ha sortit al carrer,que va defensar els col·legis electorals.

Puigdemont crec que ha actuat amb intel·ligència política, no es tractava de acontentar als més implicats sinó d’aconseguir un temps d’or per seguir negociant – la petició del President el Consell d’Europa és important i transcendent- i aconseguir l’objectiu final

Pot decebre, però fer un pas enrere per poder-ne fer tres endavant és important.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: