Hi ha vots millors que els altres?

Llegeixo al Web del Diari de Vilanova la informació sobre el resultat de les eleccions primàries del PSC a la nostra ciutat.

Em sorprèn el paràgraf final:

 “Ruiz s’ha imposat clarament a la mesa de Sant Joan, mentre que Llorens ho ha fet a la del TOC, on durant tot el dia s’ha vist una participació constant de persones immigrants. La precandidata derrotada s’ha adreçat durant la seva campanya a col·lectius d’immigrants, però això no ha estat suficient per contrarestar l’opció majoritària.”

Sí, és veritat, la candidata que no ha guanyat s’ha adreçat a col·lectius d’immigrants però també amb la mateixa intensitat i dedicació amb altres col·lectius i , per tant, estaria bé destacar que la candidata també ho ha  fet amb comitès d’empresa, grups de dones, associacions empresarial , associacions sindicals, veïns de la ciutat , associats o no,  professionals, etc, etc….. res que no sigui habitual en una campanya electoral , res que s’hagi de destacar i que és propi de cada candidat o candidata a la recerca del màxim de vots.

Algú m’hauria d’explicar bé quina diferència hi ha entre entrevistar-se amb un col·lectiu de ciutadans i ciutadanes de Don Benito, de Caldes d’Estrac , de Sant Perpètua de al Mogoda , de Marràqueix, ,de Sidney ,de  Karachi, de Castilla y León, de Baix a Mar ,de la Geltrú etc…… residents a  Vilanova i que associats entre ells i volen participar activament en un procés democràtic, en un procés en que el PSC els ha convidat ,en un procés que els acosta al sentit cívic i integrador que venim reclamant tantes vegades  a les persones que venen o han vingut  a viure amb nosaltres, que ja són “nosaltres”.

Sortosament el socialisme defensa els drets de els persones , els drets de  ciutadania , i els drets de ciutadania no entenen , per descomptat,ni de races,  ni de religions, ni de  procedències  o creences confessionals.

Però que un periodista vulgui d’alguna manera fer una diferenciació estranya en una crònica periodística d’urgència doncs allà ell. Té el seu dret a fer-ho però cal que desprès digui que el vot de “nostres” immigrants no ha estat ni el 6%.

Sorprèn però tampoc estranya massa.

Aquesta mena de contradicció que a vegades tenim entre acceptar democràticament la igualtat entre la ciutadania però en canvi sorprendre’ns quan a través d‘un treball de contactes, de reunions, de coneixement i reconeixement mutu ,membres de col·lectius a títol individual participen en temes com en unes votacions primàries obertes, sí obertes, que ha proposat el PSC i ha convidat a tothom.

Segurament les imatges publicades en el seu moment en els primàries de Barcelona en els que diversos membres de col·lectius pakistanesos no ajuden al treball que s’hagi pogut fer. Ens va estranyar per novetat però possiblement tampoc cap participació d’aquets tipus és determinant per unes eleccions.

Però en el cas de Vilanova també potser els que amb veu més o menys baixa, perquè no queda políticament correcte, es sorprenen de la participació de ciutadans vinguts d’altres països podrien afegir – potser no ho saben- que la candidata Llorens és i ha estat Delgada nacional de la sectorial  d’Immigració del PSC , per tant segurament coneguda entre les comunitats pel  treball que ha fet i fa en aquets camp des de fa anys. Algú es sorprèn que quan has fet un treball constant en un sector  ara quan et presentes com a candidata no hi vagis a explicar quina és la teva proposta?.

O és que algú es creu que l’altre candidat, el guanyador, no ha usat la seva influència institucional?

Qui és sorprengui em sembla que aquesta sorpresa és impostada

Va , home, va, que d’hipocresia n’ hi ha massa.

Hi ha vots millors que els altres?

Aquesta pregunta impertinent naturalment ve a rel d’escoltar alguns comentaris com “Que venen a fer aquest?” o observar com impúdicament ,no crec que amb intencions periodístiques, es fotografiava – o es feia veure- a la candidata Llorens amb alguns votants , que aquestes fotògrafs deurien considerar impropis per votar a les primàries. Després al foto es llençava a les xarxes socials tampoc se  sap amb quina pretensió

O al·legacions del tipus “ feu mal al PSC” perquè votaven diversos col·lectius que ja són “nosaltres” , que ja no són immigrants.

Tot plegat fa una mica de basarda sobretot quan aquestes paraules provenen d’alguns socialistes  amb galons – potser no passen de sergents, però és creuen amb llustre – .

Hi ha vots millors que els altres ? Per descomptat que no. I pensar el contrari és una obscenitat. És pervertir el sentit de pertinença a un partit socialista.

Vull creure que tot plegat serà una febrada momentània i es recuperarà el concepte ple de ciutadà , sense més.

Ara és l’hora de que la retòrica deixi pas al compromís.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: